Turistguide Åre
Svenska städer
Till startsidanStartsida

Start Turistguider
Till Länsguider

Start Svenska städer

Åre
Längdskidåkning
Vädret i Åre
Webbkameror

Sommar i Åre

Anläggningar
Åre By
Åre Björnen
Åre Duved

Länsguide Jämtland
SPA i Jämtland

Shopping
Dator & elektronik
Köp & sälj
Resor
Hotell
Researrangörer
Ving Sverige

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

< >

Turistguide Åre
Åre är Sveriges största skidort och här finns skidåkning för alla – från nybörjare till avancerade åkare. Men Åredalen erbjuder mycket mer än så, prova på aktiviteter som hundspann, skotersafari, zipline, isfiske eller längdskidåkning.

Byn har en mysig atmosfär och en nöjespuls som aldrig slutar slå. 65 restauranger som serverar kulinariska upplevelser. 25 nattklubbar och barer med afterski i världsklass. Butiker som levererar det allra senaste modet och du hittar massor av kulturella och historiska sevärdheter här - och det mesta finns inom gångavstånd.

I Åre får du helt enkelt det bästa av flera världar – året runt. Skistars hemsida i Åre

Åres Skidområde
Runt 100 nedfarter och 41 liftar väntar på dig i Åres skidsystem. Du kan åka skidor på 1274 meter över havet och njuta av en fantastisk utsikt. Längsta nedfart är 6,5 kilometer lång och den maximala fallhöjden 890 meter.
Här finns utmaningar både för erfarna skidåkare och nybörjare. Är man nybörjare finns det mer än femtio gröna,mycket lätta och blå, lätta nedfarter att välja mellan. Kort sagt i Åre finns något för alla.

> Ladda hem pistkartan som PDF (1,14 MB)
Pistkartan finns även att ladda hem i PDF-format vilket ger dig möjlighet att zooma in på detaljer, se namnen på nedfarterna samt skriva ut kartan. Observera att du måste ha gratisprogrammet Acrobat Reader installerat på din dator för att kunna se kartan. Har du inte det kan du gratis hämta hem programmet hos www.adobe.se

Barnens egen pistkarta


Klicka på kartan för större bild

Kvällsskidåkning!
När man är i Åre får man inte missa den fantastiska kvällskidåkningen som finns i Åre, Björnen och Duved!
När den ordinarie skidåkningen är slut för dagen sätter man igång pistningen för kvällsskidåkningen. Redan klockan 18.00 kan du stå på skidorna igen i en nypistad backe med belysning stark som dagsljus. Det sägs att man kan se belysningen i Gästrappet ända från månen......

Öppettider 18.00-20.00 Säsongen 2012-2013 För absolut senaste information läs här

VM8:an i centrala Åre
Med Gästrappet & Lundsrappet som nerfarter
plus Sagospåret "I Jättars Spår"
14 december - 8 mars
Måndag, onsdag, fredag (ej 24/12 & 31/12)
Extra öppet:
25 december - 2 januari
Varje kväll (ej 31/12)
18 februari - 3 mars
Varje kväll

Hamreliften i Duved
Hamrebacken
22 december - 9 mars
Tisdag, lördag
Björnliften, Nalleliften och Vargliften i Björnen
Björnbacken, Vargbacken och Nallebacken
23 december - 10 mars
Söndag, torsdag

Nyhet:
23 december - 10 mars
Tisdagar utökade öppettider - nonstop till kl. 18.00
Extra öppet:
18 februari - 3 mars
Varje kväll

Resa hit
Vid foten av Åreskutans branter, med tågstation, busshållplatser och flygtransfer redan i centrum är Åre både nära och fjärran...

Väg E14 leder bilfärderna till Åre.
Direkttåg från Stockholm, Göteborg, Malmö, Sundsvall, Östersund och norska Trondheim trafikerar dagligen Åre.

Åre/Östersund Flygplats ger dagliga förbindelser med större städer i Sverige. Transfer från flygplatsen erbjuds av både Åre Flygtransfer, Skybus och lokala taxibolag. Vägavstånd flygplatsen-Åre är 85 km, transfertid ca 1 timme.

Trondheims Internationella flygplats (Vaernes) ger Åre förbindelser med städer både i Norge, Sverige, Danmark och andra europeiska länder. Vägavstånd Vaernes flygplats-Åre är ca 130 kilometer, transfertid ca 2 timmar. Transfer erbjuds av Skybus på tidtabell och av lokala taxibolag. Nabotåget trafikerar Hell stasjon ca 2 km från flygplatsen, med en avgång morgon och kväll till Åre.

Skidskola
Vill du få ut mer av Åre? Åres skidlärare tillbringar ungefär 130 dagar i backen under en vinter, i alla sorters väder. Det betyder att det finns otroligt mycket erfarenhet och kunnande att ta del av, och det vill du väl inte gå miste om??
Oavsett om du väljer traditionell skidskola eller off pist kommer du att lämna Åre med en fantastisk upplevelse och många underbara minnen.
I grupperna lär du känna nya människor med samma intresse och många olika bakgrunder. Passa på att knyta nya kontakter eller varför inte umgås med dina polare tillsammans med guiderna som snabbt och smidigt tar dig runt i området och visar Åre från sin bästa sida.

Skistar Experience
Prova ett nytt upplevlsekoncept i Åre - SkiStar Experience. Här finns upplevelser och aktiviteter för alla smaker. Njutning, äventyr, egentid eller gemenskap - vad väljer du? Läs mer...

Snöflingeklubben
För våra minsta finns Snöflingeklubben i Björnen. Här åker man pulka, klättrar, busar, läser sagor mm. Läs mer...

Nyfiken på Snowboard?
För dig mellan 7 och 15 år erbjuds Snowbordlektioner i tre olika nivåer. Läs mer...

Boende
Boende i Årefjällen
De första av Årehotellen byggdes på höjderna uppe vid Fröå Gruva och i Duved på 1870-talet. Från 1890-talets början har hotellen sedan successivt anlagts, inspirerade av sevärda orter i alpländer och i Norge. Långt ute på fjällvidderna västerut har Svenska Turistföreningen byggt fjällstationer och stugor, som refuger att finna när man drar iväg till fots eller på turskidor.

För att boka direkt på Holiday Club eller Skistar Åre klicka på länkarna nedan:
Holiday Club hemsida
Skistars hemsida i Åre

Mat & Nöje
Toppstugan på Åreskutan 1420 m ö h är Sveriges högst belägna café.

Från 1890-talet och många år framåt stretade någon av byns kvinnor upp till en liten hydda på toppen för att servera saft och kakor till vandrare, som gjort den tappra bestigningen för att se tiomilsvida utsikter.

Serveringar har alltsedan dess växt upp vid naturliga sevärdheter. De flesta finns kvar än idag. Tännforsen, Ristafallet, Handölsforsarna, Vålåforsarna liksom fäbodvallar och höjder kring byar - Buustamons fjällgård, Vita Renen på Renfjället, Trillevallen på Vällistefjället, Hovde Fäbodar och Fjällhalsen i Bydalsfjällen, Skidstugan ovanför Järpen och ett antal hembygdsgårdar. På fjällmassiven har anlagts fjällstationer, som Blåhammaren, Storulvån och Vålådalen med måltider som vittnar om gourmetattityder.

Kring lilla Åre Torg är det citylikt krogtätt. Strövtåg mellan Afterski på gungande pubar och barer med en och annan vrå för intimare samtal. Nattsuddnöjesliv med mondän scenshow eller sprituell DJ.

Menyer som kan vara helt präglade av smakriket Jämtland. Lika ofta av fjärran kök - italienska, österrikiska, asiatiska, amerikanska.... Eller av speciell tillredningsmetod, som att du själv på bordet hettar upp råvarorna på täljsten eller vulkanlavasten.

Du kan nästan slumpvis peka ut en by, fara iväg dit och finna dig ett café eller en krog med ambitioner som utstrålar livslust och smakrikedom. Storlien, Enaforsholm, Ånn, Vålågården och Vallbo, Ottsjö, Köja i Edsåsdalen, Anjan, Kolåsen, Huså, Fäviken Egendom, Kall, Mörsil med bl a sitt berömda Kretsloppshus. Och vid Storjön når du Hallen.

Bland menyernas råvaror kan potatis ha grott i Brattland, renar ha betat på Mullfjället och fårhjordar på Undersåkers ängssluttningar, öring ha fångats när den huggit flugfiskares bete som dansat utför Vålåforsarna, chokladpraliner ha fyllning av lingon repade från Skäckerfjällens tallhedar, kantareller ha plockats under Oviksfjällbjörkar ...

Handel & Service
De speciella inslagen i Åretraktens shoppingutbud är t ex de varumärken för kläder och friluftsutrustning, skidor, snöbrädor mm som är designade, testade och i vissa fall tillverkade i bygderna.

Men här finner du också samekulturens hantverksmässiga varor, som knivslöjd, vävda alster, konst och torkat renkött.

Sortimentet av souvenirer och presenter varieras av t ex glasblåsare, knivsmeder, guld- och silversmeder, konstgallerier, chokladfabrik och nyttoföremål som stekstenar, vinkylare och drinkkylkuber av täljsten bruten i Handöl.

Äventyr?
På land, i vatten, i luften
Glida iväg ut över fjället med matsäck på ryggen, rasta i lä med solsken, utsikt över världen och fjällripknarr kittlande i örat? Svänga dig i sirliga skåror utför kända eller okända branter, med bräda eller skidor? Kretsa med skärm eller drake under himlen, öga mot öga med korp och örn? Styra ivrigt tassande hundspann över vidderna? Till pimpelfiske efter röding på en fjällsjö? Som utflykt med barnen? Rida iväg mot horisonten, med plötslig, hisnande känsla av samförstånd när hästens forskande blick söker din? En vinande ziplinetur ned från fjället, säkert hängande under vajer, kors och tvärs längs en brant ravin? Valen är dina!

Titta in till Åre Turistbyrå för dina strapatsplaner. Eller nå dem via telefon nr 0647-177 20. Åre Turistbyrå

Skistar Experience
Prova ett nytt upplevlsekoncept i Åre - SkiStar Experience. Här finns upplevelser och aktiviteter för alla smaker. Njutning, äventyr, egentid eller gemenskap - vad väljer du? Läs mer...

Off pist guidning!
Åre har en fantastisk offpiståkning att erbjuda! Under en offpistguidning visas Åreskutans bästa åk och gömda guldkorn samtidigt som ni kan få hjälp med att utveckla er teknik om ni vill.

Låt deras erfarna offpistguider, som kan berget utan och innan, visa er en värld utanför pisterna som ni sent ska glömma! Självklart ingår säkerhetsutrustning och utbildning på denna.

Egen skidguide !
Boka en skidguide under en hel- eller halvdag tillsammans med din familj, vänner eller jobbet!
Ni åker tillsammans med en duktig guide som är mycket välorienterad i området. Ni kan välja på om ni vill boka en ordinarie skidskole lektion eller vanlig guidning (ej offpist).

Mer info hittar ni på Skistars hemsida i Åre

Åres Turistbyrå
En källa till outtömlig kunskap är personalen på Åre Turistbyrå. Dom hjälper gärna till att planera ditt äventyr och ger dig tips på Åres guldkorn. Du hittar dem i stationshus eller når dem på 0647-177 20.

Hittar du inte det du söker? Använd sökmotorn!

Google


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Copyright © 2006 Turistguide.net, Alla rättigheter förbehålles. Vi säljer inget utan länkar endast till aktuella företag.Vi använder oss av Cookies. Turistguide.net kan inte garantera att information om enskilda produkter är korrekt. Kontakta respektive arrangör/organisation för mer information. Kontakt: info@turistguide.net Startsida