Turistguide Idre
Svenska städer
Till startsidanStartsida

Start Turistguider
Till Länsguider

Start Svenska städer

Idre
Längsskidåkning
Skiduthyrning
Kartor

Vädret just nu

Boka Idre online

Länsguide Dalarna
SPA i Dalarna

Shopping
Dator & elektronik
Köp & sälj
Resor
Hotell
Researrangörer
Ving Sverige

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

< >

Turistguide Idre
41 nedfarter och 30 liftar samlade runt en storslagen fjälltopp. Det är en skidsemester på Idre Fjäll. Fyll kroppen med frisk fjälluft, blicka ut över de böljande backarna och känn hur det börjar rycka i benen.

Här hittar du både Dalarnas längsta och brantaste backe, och allt däremellan. På Idre Fjäll finns backar för självsäkra, tveksamma, smöriga och outtröttliga skidåkare. Kort sagt – för alla olika skidpersonligheter oavsett ålder och utgångsläge.

De flesta hittar snabbt sina favoriter. Men glöm inte att kika bakom krönet, det vore dumt att missa en höjdare. Och kom ihåg att du befinner dig på en fjälltopp. Här finns nästan alltid en sol- eller läsida inom räckhåll.

Boka Idre online

Barnens skidsemester
Idre Fjäll är anläggningen med ett extra gott öga till barnen. Här är det mesta anpassat för små skidåkare med benen laddade av nyfikenhet och upptäckarglädje.

– Trivs barnen, så trivs föräldrarna. Därför satsar de extra mycket på att anpassa fjället så att den tillgodoser hela familjens behov. Grundförutsättningarna är goda. Idre Fjäll är en kompakt och komplett skidanläggning samlad runt en fjälltopp. Ofta börjar och slutar flera olika pisttyper på samma ställe, vilket gör det enkelt att hålla koll på alla familjemedlemmar.

Eftersom det är lätt att hitta rätt bland alla backar och väderstreck kan barnen lugnt ge sig ut på egna upptäcktsfärder utan att du behöver oroa dig.
För de allra minsta finns speciella barnområden med snälla backar och liftar. Och för att göra det extra smidigt finns barn- och nybörjarområdena i nära anslutning till boendet.

Askekortet
Barnen är VIP-gäster. Där för har de Askekortet som är fullproppat med aktiviteter för alla barn över 3 år.

I Askekortet ingår bland annat barnens afterski, bobåkning och pyssel. Det är helt enkelt ett måste för alla barn som kommer till Idre Fjäll. Kortet kostar 120 kr. Missa inte heller Askes CD med tre härliga vinterlåtar som du köper i receptionen.

Aktiviteter i Askekortet

•Bobkväll
•Barnens afterski
•Askes 10 års kalas
•Pysselpåse
•Askesagan i minibok
•GB-cupen
Askekortet köper du via telefon på 0253-41000 eller i receptionen på plats.

Aktiviteter
En semester ska vara ett avstressande avbrott från vardagen. På Idre Fjäll bestämmer du själv om du vill hålla igång dagarna i ända eller bara njuta av den friska fjälluften och den storslagna naturen.
Kombinationen fungerar också riktigt bra!
Skidåkning är så klart den viktigaste aktiviteten av dem alla, men när du väl är i Idre finns möjligheten att komma vildmarken riktigt in på livet. Det väntar ständigt ett äventyr runt hörnet. Utforska fjället från skoter eller glid sakta genom vinterlandskapet med häst och släde. Eller varför inte spänna på dig ett par turskidor och ge dig ut på en klassisk fjälltur?

Sporthall & bad
Badhus
Den populära badavdelning, med en stor pool och en relaxpool, hittar du inne i Sporthallen. Vill du känna svetten lacka eller bättra på solbrännan har de även bastu och solarium. I anslutning till inomhuspoolen finns Barnens badland med rutschkanor, grotta, sälar och valen Moby Dick.

Sport och lek
I den stora sporthallen är det lätt att hitta på något roligt. Förutom pooler och Barnens badland finns här bowlingbanor, ett arkadspelrum och ett gym. Sportmöjligheterna är också goda, vad sägs till exempel om fotboll, innebandy, tennis och badminton?

Massage
Att få känna sig riktigt pigg och fräsch efter en semester är inte fel. Den krispiga fjälluften räcker långt, men om du vill skämma bort dig lite extra, kan du passa på att boka en tid för massage.

Mat & nöje
Ett äkta vinteräventyr innehåller inte bara snö, sol och skidåkning. För hög semesterfaktor krävs även god mat och underhållning. Och det finns det gott om på Idre fjäll. Nivån sätter du själv – här finns allt från after ski och nattklubb till avkoppling och avskildhet.

ICA Nära Idre Fjäll
Frisk fjälluft och motion leder ofta till god aptit. På ICA Nära Idre Fjäll finner du det mesta du kan behöva under din vistelse på Idre Fjäll. ICA Nära håller till i centrumanläggningen på smidigt gångavstånd från de flesta boenden.

After Ski
På Idre Fjäll är livet på topp från morgon till kväll. För vissa är afterskin en efterlängtad belöning efter en tuff dag på skidor eller snowboard. För andra är det bara början på en lika lång kväll. Oavsett vilken kategori du tillhör, kommer du att hitta det du söker.
Charlies
familjeafterski alla dagar 15.00-17.00
Dantes
alla dagar 15.00-17.00 skön musik ur högtalarna och öl från kranen.
Utsikten
måndag-lördag 15.00-18.00 fartfyllld afterski som oftast bjuder på liveband.
Vildmarksnästet
alla dagar 15.00 och framåt
PW lounge på Pernilla Wiberg Hotel
15.00 och framåt, lugn afterski framför brasan.

Barnens afterski
Givetvis finns också barnens egen, helt föräldrafria afterski. Aktiviteter och bus med Aske där GB-gubben kommer med glass till alla barn. Värdshuset tisdag och torsdag 16.30-17.30

Boende
Hyr stuga, lägenhet eller hotellrum på Idre Fjäll och känn dig som hemma. De har allt från hotellrum och lägenheter till stugor som rymmer fler än 30 bäddar. På deras fjällanläggning ligger också allt boende i ski in/ski out vilket betyder att du kan ta skidorna till och från boendet.
Dei har stugor och lägenheter i många olika storleker, allt från små mysiga stugor till flerfamiljshus. I allt boende finns TV, dusch, WC och matlagningsmöjligheter, dessutom har många av stugorna och lägenheter bastu, braskamin och diskmaskin. Läs mer om Stugor - lägenheter på Idre Fjäll.

Vill du unna dig ett boende som sätter guldkant på semester erbjuder Idre boende på Pernilla Wiberg Hotel. På hotellet finns PW kök och bar, relaxavdelning med bastu som bjuder på panoramautsikt, en ångbastu och en kallpool. Läs mer på www.pernillawiberghotel.se.

Fakta från: http://www.idrefjall.se

Hittar du inte det du söker? Använd sökmotorn!

Google


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Copyright © 2006 Turistguide.net, Alla rättigheter förbehålles. Vi säljer inget utan länkar endast till aktuella företag.Vi använder oss av Cookies. Turistguide.net kan inte garantera att information om enskilda produkter är korrekt. Kontakta respektive arrangör/organisation för mer information. Kontakt: info@turistguide.net Startsida