Turistguide Sälen
Svenska städer
Till startsidanStartsida

Start Turistguider
Till Länsguider

Start Svenska städer

Sälen
Aktiviteter
Offpist
Fun Parks
Mat & Dryck
Kvällsskidåkning
Längsskidåkning
Skiduthyrning

Vädret just nu

Anläggningar
Kläppen
Lindvallen
Högfjället
Tandådalen
Hundfjället
Stöten
Näsfjället

Länsguide Dalarna
SPA i Dalarna

Shopping
Dator & elektronik
Köp & sälj
Resor
Hotell
Researrangörer
Ving Sverige

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

< >

Tandådalen. Foto: Claes AnderssonTuristguide Sälen
Här vill vi försöka dela med oss av vad hela Sälen har att erbjuda. Här finns 7 skidanläggningar med stor variation på boende, rikt fjälliv, musikutbud, aktiviteter, butiker, mat & caféer, fantastisk skog- och fjällnatur och även en stor dos av stillhet, lugn och ro för den som vill ha det. Besök Sälen och få en rik fjällupplevelse som slår det mesta!

Vinter i Sälen betyder massor av fantastisk skidåkning, både utför och på längden.
Här är det nästan alltid gott om snö. Så bra att anläggningarna utlovar snögaranti i backarna.

Sälen är Skandinaviens största vintersportort
Sveriges sydligaste fjällvärld är också Sveriges mest lättillgängliga. Här finns 7 skidanläggningar med stor variation på boende, rikt fjälliv, musikutbud, aktiviteter, butiker, mat och caféer, fantastisk skog- och fjällnatur och en stor dos av stillhet, lugn och ro för den som vill det. Kom till oss och få en rik fjällupplevelse, som slår det mesta.

Anläggningarna
Anläggningarna har tillsammans ett oslagbart utbud av pister. Från de allra snällaste, gröna backar till de mer avancerade svarta. Läs gärna mer om skidanläggningarna i Sälen.

Pistkartor
Klicka på länkarna för att se pistkartorna direkt i din webbläsare eller ladda hem som PDF.
Ladda hem och visa pistkartorna som PDF-filer. Kartorna kan zoomas in och innehåller beskrivningar av siffror och bokstäver som markerar olika platser.

Lindvallen (PDF, 720 kb)
Högfjället (PDF, 267 kb)
Tandådalen och Hundfjället (PDF, 687 kb)
Trollskogen (PDF)
Dokumenten är i PDF-format och kräver en PDF-läsare (som finns installerad på de flesta datorer). Adobe Reader kan laddas ned gratis genom att följa denna länk.

Längdåkningsspåren
I längdåkningsspåren och på fjällederna kan motionärer och turåkare njuta.
Och det bästa av allt är, att här i Sälen är det alltid nära från stugan ut på fjället.
Mat, nöjen och aktiviteter, både i och utanför backen, är av absolut toppklass under vintern.

Foto: Claes AnderssonGRÖNA ELLER SVARTA BACKAR - PÅ SKIDOR ELLER BRÄDA?
Är Du en vild 5-åring, en darrig 40-åring eller en bonkande 18-åring? Det spelar ingen roll. Med sex av Sveriges största anläggningar - Kläppen, Lindvallen, Högfjället, Tandådalen, Hundfjället och Stöten - på rad är det ingen överdrift att säga att det finns en backe för alla i Sälen.

För Dig som söker en lite mindre anläggning så är Näsfjället det perfekta alternativet. Här finns snälla backar, backar som erbjuder motstånd och backar som är näst intill omöjliga. Snowboard, slalom, carving eller telemark? Det väljer Du. Vi ser till att det finns snö och välpreparerade pister för alla åldrar och önskemål.

Anläggningarna har lite olika karaktärer men gemensamt för alla är att de försöker göra Sälenbesöket till ett spännande och smidigt vinteräventyr för hela familjen både i och utanför backarna.

Sälen är en skidort med många möjligheter - här är det näst intill omöjligt att ha långtråkigt. Så ta en titt på de olika anläggningarna och bestäm Dig för vilken som passar Dig bäst.

Vill du hyra skidutrustning?
Gör det enkelt för Dig och hyr utrustningen på plats. Du kan välja mellan allt från slalom, carving och snowboard till blades, twintip, telemark eller längd. Eller varför inte multi-hyr? Prova allt till ett pris. Allra smidigast är det om Du förbokar Din utrustning hemifrån. Läs mer...

Foto: Claes AnderssonBoende
Liftnära eller off? Bekvämt eller budget? 4 eller 10 personer?
Det bästa med Sälen är att det inte spelar någon roll. Här finns boende för alla. Du väljer själv om Du vill bo med närhet till anläggningarnas puls i stuga, lägenhet eller hotell eller kanske i en privat stuga med närhet till naturens egen puls. Det enda problemet är att det finns så mycket att välja på att det kan vara svårt att ha koll på allt.
För att boka vänder Du dig direkt till Sälens Turistbyrå eller till någon av skidanläggningarna eller till Skistar.

Kort om att hyra i Sälen
De flesta uthyrare använder sig av "Allmänna villkor för uthyrning av stugor och lägenheter antagna av föreningen Sverigeturism" men andra regler kan gälla (se resp hyresavtal). Har Du frågor eller funderingar, vänd Dig i första hand till den som Du har hyrt av.

Uthyraren informerar Dig om praktiska detaljer,d v s in- och utcheckningstider, var Du kan hämta nyckeln, vilka regler som gäller
o.s.v. Grundregeln är att Du själv ansvarar för städningen (särskilda instruktioner finns på de flesta ställen) om inte annat har avtalats.
Kom ihåg att läsa bekräftelsen noga!

Foto: Claes AnderssonAktiviteter
TRÖTT PÅ SKIDÅKNING?
Kanske behöver du helt enkelt vila skidåkarbenen en dag eller två. I Sälen finns som tur är en hel massa annat att sysselsätta sig med. Ingen behöver sitta sysslolös i Sälen! Läs mer...

Mat & Dryck
Sälen har ett rikt utbud av restauranger. Närmare bestämt ca 6.500 restaurang-platser, alla med ett varierande utbud. Här hittar Du allt från våfflor till sushi och helstekt lammfilé. Bord bokas på angivna telefonnummer nedan.

Välkommen till en matupplevelse i Sälen! Läs mer...

Nöjesliv
SÄLEN ÄR MER ÄN BARA SKIDÅKNING!
Till Sälen åker Du naturligtvis för att njuta av vackra fjäll, frisk luft och bra skidåkning. Men kanske inte bara det. Här finns också ett brett nöjesutbud för alla smaker och åldrar. Och i Sälen rullar nöjeslivet igång med after ski redan på eftermiddagen för att fortsätta med olika evenemang kvällen igenom. Konserter, underhållning, dans och mingel. Ja, allt Du kan tänka Dig finns både på och utanför anläggningarna. Och det bästa är att hela familjen får sitt - här finns nöjen som passar både knattar, tonåringar och vuxna.

After ski
Klockan sisådär 15.00 drar after skin igång. I ca två timmar är det fullt ös med pjäxorna på. Här är ung som gammal välkommen!

Kläppen
Tranan Restaurang & Pub 0280-962 00

Lindvallen
Gustav Grill & Bar 0280-212 88
Lindvallens Wärdshus 0280-860 80
Majkens Sylta 0280-860 80

Högfjället
Pianobaren, Sälens Högfjällshotell 0280-872 00
Vinterträdgården, Sälens Högfjällshotell 0280-872 00

Tandådalen
Fjällis Mat & Vin med Nöje 0280-888 98
Tandådalens Wärdshus 0280-844 20

Hundfjället
Ahléns Bar & Grill 0280-845 39

Stöten
Brasseriet 0280-750 00

Nattklubb
Tänk på åldersgränsen. De flesta har åldersgräns 20 år eller högre. Kontakta gärna nattklubben innan för att vara säker på att du kan komma in.
Nattetid går HC-bussen över fjället. Kolla in tidtabellen här

Lindvallen
Harrys 0280-219 50

Högfjället
Vinterträdgården, Sälens Högfjällshotell 0280-872 00
HC 0280-275 00

Tandådalen
Fjällis Mat & Vin med Nöje 0280-888 98
Nattklubb på Tandådalens Wärdshus 0280-844 20

Stöten
Brasseriet 0280-750 00
BackStage 0280-750 00

Sälens Turistbyrå
Tel: 0280-187 00

Öppettider
Måndag-torsdag 09.00-18.00
Fredag 10.00-18.00
Lördag 09.00-16.00

Söndag 09.00-16.00

Telefontid
Måndag - fredag 10.00-17.00
Lunchstängt 13.00-14.00

Med reservation för ändringar. Besök aktuellt företags hemsida för den senaste informationen.

Hittar du inte det du söker? Använd sökmotorn!

Google


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Copyright © 2006 Turistguide.net, Alla rättigheter förbehålles. Vi säljer inget utan länkar endast till aktuella företag.Vi använder oss av Cookies. Turistguide.net kan inte garantera att information om enskilda produkter är korrekt. Kontakta respektive arrangör/organisation för mer information. Kontakt: info@turistguide.net Startsida