Ångermanland
Länsguider
Till startsidanStartsida

Till Länsguider
Ångermanland
Turistbyråer

Boende
Camping
Vandrarhem

Städer i Landskapet
Härnösand
Kramfors
Sollefteå
Örnsköldsvik

Shopping
Dator & elektronik
Köp & sälj
Resor
Hotell

 

 

 

 

 

 

Turistguide Ångermanland
Ibland känns det som om vi lever i en tid där det inte finns plats för lugn och ro. När det mesta går på högvarv så är det svårt att göra det som vi alla innerst inne vill - njuta av livet.
För det viktigaste vi i vår del av världen har att erbjuda är en plats där du får gott om utrymme att bara vara. Du är i all enkelhet välkommen att besöka Ångermanland och hitta den plats som passar just dig!

Historia
Att Ångermanland är en gammal bygd, vittnar de många ättehögar från den yngre järnåldern som går ända upp till Resele socken, inemot 100 kilometer från havsbandet. Nära 20 kilometer längre upp efter älven, i Näsåker, finns en större samling av hällristningar.

Sevärdheter & Aktiviteter
Det finns mycket att göra och se i regionen. Gå på museum, teater, friluftsliv, bad inne eller utomhus till att åka slalom, längdåkning eller bege sig ut på skotersafari eller vårda kropp & själ på ett spa. Det finns alltid något som passar alla.

Världsarvet Höga Kusten
Höga Kusten omfattar södra norrlandskusten mellan Härnösand, Kramfors och Örnsköldsvik, inklusive nationalparken Skuleskogen.

Att området fått världsarvsstatus beror främst på den unika geologin. Höga Kusten är en nyckel till förståelsen för landhöjningen efter inlandsisens försvinnande för 9 600 år sedan. Landet har sedan dess höjts 285 meter, mer än i något annat område i världen. Idag är landhöjningen 8 mm per år. Läs mer om Världsarvet på www.highcoast.net

 

Mat
Den berömda delikatessen surströmming framställs vid Norrlandskusten; den viktigaste produktionsplatsen är ångermanländska Ulvön.
Även tunnbröd och halvtjockkakor härstammar från Ångermanland.

Boende
Det finns boende som passar alla, allt från hotell, camping, vandrarhem, bo på lantgård och bo i stuga.

Något du söker men som inte finns här? Använd sökmotorn!

Google


 

 


Copyright © 2006 Turistguide.net, Alla rättigheter förbehålles. Vi säljer inget utan länkar endast till aktuella företag.Vi använder oss av Cookies. Turistguide.net kan inte garantera att information om enskilda produkter är korrekt. Kontakta respektive arrangör/organisation för mer information. Kontakt: info@turistguide.net Startsida