Bohuslän
Länsguider
Till startsidanStartsida

Till Länsguider
Bohuslän

Koster
Smögen
Sjövädret

Städer Bohuslän
Göteborg
Lysekil
Kungälv
Marstrand
Uddevalla
Strömstad

Shopping
Dator & elektronik
Köp & sälj
Resor
Hotell

Snäckor Ugglarps strand Foto: Claes Andersson

 

 

 

Käringön. Foto Lisa NestorsonTuristguide Bohuslän
Bohuslän erbjuder besökarna en unik skärgård med underbart släta klippor och ett levande kust- och båtliv – ett semesterparadis som byter skrud efter rådande säsong. Här finns obegränsat med aktiviteter och ett varierat boende, för alla plånböcker och smaker.

Njut av det rika utbudet av fisk och skaldjur. På kustens gemytliga restauranger är det säsong året runt!

Bohuslän, eller Viken, är Sveriges västligaste landskap och beläget vid Skagerrak på västkusten. En äldre, norsk alternativ namnform är Båhuslen.

Landskapet gränsar i norr till Norge och i öster till Dalsland och Västergötland. I söder går gränsen till Västergötland tvärs över Hisingen i Göteborgs kommun. Det är känt för sitt fiske, salta bad och kala klippor. Bohuslän har 20 000 registrerade fornlämningar.

Världsarv
Hällristningarna i Tanum har samma status som Egyptens pyramider eller Indiens Taj Mahal och är -liksom dessa – utnämnda till Världsarv av FN. Nära 70 procent av hällristningarna föreställer skepp som svävar över hällarna. Hällristningarna knackades in för 3 000 år sedan av bronsålderns folk. Den berömda hällen i Vitlycke är över 20 meter lång och sju meter hög. Motiven är män med långa ben som lyfter sina yxor mot himlen. Men det är inte bara krig och krigare vi möter. En man och en kvinna omfamnar varandra i kärlek - eller fruktar de jätten med hammaren ovanför deras huvuden? Magiskt. Rituellt. Ett världsarv för evigheten

Mat

Nöje

Något du söker men som inte finns här! Använd sökmotorn!

Google


 


Copyright © 2006 turistguide.net, Alla rättigheter förbehålles. Vi säljer inget utan länkar endast till aktuella företag.Vi använder oss av Cookies. turistguide.net kan inte garantera att information om enskilda produkter är korrekt. Kontakta respektive arrangör/organisation för mer information. Kontakt: info@turistguide.net Startsida