Gästrikland
Länsguider
Till startsidanStartsida

Till Länsguider

Gästrikland

Gävle
Sandviken

Evenemang

Shopping
Dator & elektronik
Köp & sälj
Resor
Hotell


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gästrikland
Landskapet Gästrikland utgör tillsammans med Hälsingland Gävleborgs Län. Länet tillhör Norrland och residensstaden är Gävle, som också är länets största stad.

Välkommen till ett landskap där det inte finns ett enda skäl till besök. Här finns många. Vi öppnar famnen för dig som vill upptäcka närheten mellan sevärdheter, aktiviteter och platserna som du vill besöka. Gästrikland väntar på dig.

 

 

Landskapssymboler för Gästrikland

Blomma Liljekonvalj
Djur Tjäder
Fisk Strömming
Fågel Storlom
Mossa Palmmossa
Sten Gävlesandsten
Svamp Fjällig taggsvamp
Fjäril Hagtornsfjäril

Aktiviteter
Furuvik En av landets största djur- och nöjesparker!
Besök en av Sveriges största, grönaste och mysigaste djur och nöjesparker, vackert belägen vid havet.

Djuren
I parken bor ett 70 -tal djurarter och många av dem kan du faktiskt komma riktigt, riktig nära.
Du kan vandra i Regnskogen bland ormar och dvärgsilkesapor, du kan ströva i Lemurlandet - har du tur landar en nyfiken lemur på din axel. På den vackra fädbodvallen blir du kompis med de söta, små killingarna. Det finns mycket att upptäcka och lära i djurvärlden.

Visste du att schimpansen är vår närmaste släkting? Eller att det växer stora kindpåsar på orangutanghanen? Hälsa på stora människoapor i Aplandskapet - schimpansfamiljen med de busiga ”tjejerna” Manda och Magda och orangutangparet Igge och Nyong.

Tivolit
Låt det kittla i magen! Ta en tur i berg och dalbanan Batman, snurra dig yr i en kaffekopp eller varför inte en flygresa för de minsta. Här känner du dig som barn på nytt. Vill du vila från karusellerna en stund – prova lyckan bland lotterier och spel.

Missa inte föreställningen av truppen, Furuviksbarnen, som bjuder på underhållning i Europas enda cirkusbyggnad i trä.

Parken
Du kan också ströva runt och bara njuta. Furuviksparken är känd för sin grönska och blomprakt och ligger fantastisk naturskönt direkt vid havet. 16 000 plantor sätts ut varje vår och förgyller de vackra planteringarna. Ströva runt, lukta, njut, ta en matbit på Cirkusrestaurangen eller till vågskvalpet på Furuviksbrygga. Blir solen för het, ta ett dopp i poolen.

Fakta från http://www.gastrikland.com

Något du söker men som inte finns här? Använd sökmotorn!

Google


 

 

 

 


Copyright © 2006 Turistguide.net, Alla rättigheter förbehålles. Vi säljer inget utan länkar endast till aktuella företag.Vi använder oss av Cookies. Turistguide.net kan inte garantera att information om enskilda produkter är korrekt. Kontakta respektive arrangör/organisation för mer information. Kontakt: info@turistguide.net Startsida