Visby
Svenska städer  
Till startsidanStartsida

Startsida
Till Länsguider
Start Svenska städer

Gotland
Visby

Boende
Camping
Vandrarhem

Shopping
Dator & elektronik
Köp & sälj
Resor
Hotell
Researrangörer
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Turistguide Visby
Hansastaden Visby har genom sina unika kulturvärden blivit antagen av UNESCO som en del av Världsarvet och skrevs in på världsarvslistan år 1995. Stadsbilden kännetecknades av en storslagen stenhusarkitektur. Närmare 200 stenbyggnader från medeltiden är helt eller delvis bevarade.

Visby är även rosorna och ruinernas stad, sägenomspunnen och med en romantisk historisk aura. Visby är en idyllisk småstad och Gotlands största tätort med cirka 25000 året runt boende och är idag ett av Sveriges mest välbesökta resmål. Från färjeterminalen är det gångavstånd in till de centrala delarna av Visby.

FÄRJA
Sommartid finns det upp till 8 avgångar per dygn från fastlandshamnarna Nynäs- och Oskarshamn. Boka Gotlandsfärjan

Historia
Är du intresserad av historia och spåren från det förflutna upplev då Gotland för sällan är historien så påtaglig, mångfasetterad och säregen som här.
Gotlands 10 000-åriga historia är känd för sina rika spår och säregna uttryck i Visby eller på landsbygden.
Året om bidrar festivaler, föredrag, vandringar, teatrar och musik till att historien blir levande, underhållande och upplysande.

Evenemang
Medeltidsveckan
En augustivecka varje år kommer medeltiden tillbaka till Gotland. På Visbys gator trängs gycklare, tiggare, borgare och andra i sina medeltida skrudar. Året är 1361 och du är där. Medeltidsveckan är ett måste för alla historieintresserade. Under veckan sker en mängd olika evenemang, föredrag, föreställningar, marknader och annat.

Tornerspel är pampig folkfest med ädla riddare, sköna jungfrur och råbarkade slagskämpar. Under juli månad hålls tornerspel på Strandgärdet i Visby och under Medeltidsveckan på Gotlandsänget/Paviljongsplan.

Gotland.  Foto: Monica Harrysson AnderssonSevärdheter & aktiviteter
Gotlands 10 000-åriga historia är känd för sina rika spår och säregna uttryck i Visby eller på landsbygden. Närmare 200 stenbyggnader från medeltiden är helt eller delvis bevarade.

Boende
Många av hotellen i Visby innerstad ligger i hus med gamla anor. Den som vill sätta en historisk prägel på hela sin gotlandsvistelse väljer Medeltidshotellet , där den äldsta delen är från 1300-talet och där även inredningen har en historisk prägel.
Inne i Clarion Hotel Wisby hittar du en medeltida gränd (!) och relaxavdelningen flyttar dig flera hundra år tillbaka i tiden, dock med dagens komfort.

Hotell S:t Clemens ligger granne med S:t Klemens medeltida kyrkoruin. Hotellet består av flera byggnadsminnesförklarade hus, det äldsta ifrån 1600-talet

Betydligt fler av Gotlands boendeanläggningar bär på en spännande historia. Några exempel är kalkpatrongårdarna Borgvik och Katthamra i Katthammarsvik, Gåsemora på Fårö och Lindgården i Visby. Men det finns många fler. Leta själv här (länk till telluspres boendeanl.)

Gotland.  Karamellboden Foto: Monica Harrysson AnderssonMat och dryck
Vill du äta som på medeltiden är medeltidskrogen Clematis rätt ställe. I ett packhus från 1200-talet serveras maten på snidade trätallrikar, drycken i krus och du äter med kniv.

Boka bil på Gotland
Avis Biluthyrning är Visbys mest centrala biluthyrare med kontor på Donners plats - nära till hamnen och nära till de flesta hotell. Avis finns också på flygplatsen och de levererar bilar till hamnterminalen.

 

Något du söker men som inte finns här? Använd sökmotorn!

Google


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Copyright © 2006 Turistguide.net, Alla rättigheter förbehålles. Vi säljer inget utan länkar endast till aktuella företag.Vi använder oss av Cookies. Turistguide.net kan inte garantera att information om enskilda produkter är korrekt. Kontakta respektive arrangör/organisation för mer information. Kontakt: info@turistguide.net Startsida