Halland
Länsguider
Till startsidanStartsida

Startsida Länsguider

Halland
Halmstad
Barnens Halmstad
Historia
Sevärdheter

Camping
Vandrarhem

Shopping
Dator & elektronik
Köp & sälj
Resor
Hotell
Researrangörer
Big Travel
Ving Sverige  


Snäckor Ugglarps strand Foto: Claes Andersson

 

 

 

 

Foto: Claes Andersson

Turistguide Halland
Det finns otroligt mycket att göra i Halland. Där finns ett nöjesutbud som saknar motstycke i hela landet och allting ligger inom räckhåll. Hallandskusten är unik i sitt slag där du möts av en variationsrik och spännande natur. Här hittar du lummiga skogar, trolska insjöar och öppna landskap. Det finns till och med äkta vildmark! Vill du fiska finns här mängder av sjöar och åar.
Tack vare goda kommunikationsmöjligheter kan du snabbt ta dig vidare oavsett var du befinner dig.

AktiviteterStand Västkusten Foto: Claes Andersson
Hallandsleden går på stigar, mindre vägar och ibland genom helt öde och orörd natur. Välj mellan skir bokskog eller trolsk granskog. I söder ansluter leden till Skåneleden, i norr till Bohusleden.
Ridled
Ett perfekt sätt att upptäcka Hallands inland. Delar av leden kan även köras med häst och vagn. Övernatta hos höbönder – ”Bed & Box”. Ridleden är väl skyltad och går på allmänna och enskilda vägar och stråk.
Cykelleder
På den östliga delen av Cykelspåret cyklar du genom inlandets djupa skogar, stilla sjöar, vidsträckta vattendrag och små landskapstypiska byar.

Golf
Om du golfintresserad så varför inte botanisera bland Hallands över 30 golfbanor! de tillhör trots allt några av landets bästa. Årets stora golfhändelse i Sverige går av stapeln på anrika Halmstad GK i september då Europas damer möter USA damer i Solheim Cup.

Bad & aktiviteterHotell Tylösand Foto: Claes Andersson
Den som söker sol och bad behöver inte leta länge. Stränderna i Halland är berömda över hela landet och överallt finns aktiviteter att att göra för alla åldrar.
De långgrunda stränderna gör det idealiskt för barnfamiljer och även för windsurfare. Visste du att Apelviken i Varberg klassas som ett av landets absolut bästa windsurfingvatten.

Mat
Är du matälskare går du ett varierat utbud till mötes. Hallands matliv är en välbalanserad kombination av kust- och inland. Fisk och skaldjur är en specialitet, framför allt lax i alla dess former. Smaka på stolta traditioner varvat med nya och spännande smaker.

Nöje
Hallands städer och stränder sägs vara Sveriges nöjesparadis No.1. Sommartid poppar diskotek, pubar och barer upp överallt. After Beach med glad musik, god mat och dryck samt kända artister som lockar tiotusentals människor till Hallands fantastiska utomhusarenor.

Besök Vallarna i Falkenberg eller Halmstads Teater. Visfestivalen i Hwitans Trädgård, Falkenbergs Jazzfestival och Visfestivalen i Steninge lockar landets bästa artister och en lika stor som entusiastisk publik.

Sök dig vidare
Klicka här för att se det halländska utbudet av evenemang, sevärdheter, aktiviteter, boende, mat&nöje och shopping.

Något du söker men som inte finns här? Använd sökmotorn!

Google


 

 

 

 

 


Copyright © 2006 Turistguide.net, Alla rättigheter förbehålles. Vi säljer inget utan länkar endast till aktuella företag.Vi använder oss av Cookies. Turistguide.net kan inte garantera att information om enskilda produkter är korrekt. Kontakta respektive arrangör/organisation för mer information. Kontakt: info@turistguide.net Startsida