Skåne
Länsguider
Till startsidanStartsida

Till start Länsguider

Skåne
Camping
Vandrarhem
Spa

Städer
Helsingborg
Lund
Malmö

Shopping
Dator & elektronik
Köp & sälj
Resor
Hotell
Researrangörer
Big Travel
Ving Sverige  

 

 

 

 

< >

Turistguide Skåne
De sägs att det alltid finns minst en god anledning att besöka Skåne. Här kan du njuta av restaurangernas smakupplevelser och kulturens rika utbud av konstrundor, utställningar, aktiviteter och sevärdheter. Vandra eller rid längs stränder och natursköna leder, omgivna av idyllisk natur. Finn inspiration och energi på ett av Skånes många spa. I Skåne är det alltid nära till badstränder, golfbanor, naturreservat, fiskelägen, djurparker, äventyrsland och shopping vilket gör regionen till det ideala resmålet för hela familjen.
I Skåne finns några av Sveriges finaste trädgårdar med teman inom allt från fransk barock till japansk minimalism.

Aktiviteter & Sevärdheter
Tosselilla Sommarland
På Tosselilla finns aktiviteter och upplevelser för alla med barnasinne, oavsett ålder. Vattenlek, djur och natur, tivoli och massor av spännande aktiviteter. Vänliga barnpooler för de yngre eller häftiga vattenrutschbanor för lite större.
Mindre och mjukare hoppslott eller jättelika hoppkuddar. Söta små getter eller kaxiga strutsar.
Köra minibil eller stor go-cart, ro-paddla-trampa fram på den konstgjorda sjön eller rida på ponny. Dessutom kan man alltid hoppa på Tossetåget som hela tiden kör runt på anläggningen. www.tosselilla.se

Glimmingehus
Glimmingehus är nordens bäst bevarade medeltidsborg. Bygget påbörjades 1499 av en dansk riddare. Idag är Glimmingehus ett levande fornminne.
Arkeologiska fynd har visat att den danske riddaren Jens Holgersen Ulfstand levde ett gott och rikt liv på Glimmingehus i början av 1500-talet. Glimmingehus har länge varit en favorit bland forskarna och ständigt väcks nya frågeställningar kring den gåtfulla medeltidsborgen.
www.raa.se/glimmingehus

Sök bland Skånes slott med mat och boende»
Sök bland Skånes byggnader och fornminnen»

Mat
Skåne har en lång och traditionsrik historia av smakfull matlagning och välrenommerade kockar. Här finns också en modern och nyskapande matlagning med inspiration från världens alla hörn.

Shopping
Skåne har ett pulserande stadsliv. Malmö som är Sveriges tredje största stad har en levande stadskärna med affärer och restauranger. Helsingborg har långa gågator kantade av butiker. I Kristianstads innerstad finner du mer än 300 specialbutiker och i Lunds centrum finns det ett varierat och stort utbud.

Något du söker men som inte finns här? Använd sökmotorn!

Google

 

 


Copyright © 2006 Turistguide.net, Alla rättigheter förbehålles. Vi säljer inget utan länkar endast till aktuella företag.Vi använder oss av Cookies. Turistguide.net kan inte garantera att information om enskilda produkter är korrekt. Kontakta respektive arrangör/organisation för mer information. Kontakt: info@turistguide.net Startsida