Värmland
Länsguider
Till startsidanStartsida

Till Länsguider
Värmland

Städer i Landskapet
Arvika
Filipstad
Karlstad
Karlskoga
Kristinehamn
Säffle

Shopping
Dator & elektronik
Köp & sälj
Resor
Hotell
Researrangörer
Big Travel
Ving Sverige  

 

 

 

 

 

 

 

Turistguide Värmland
Här finner du roliga backar, allt från grönt till svarta och dream parks. Egna barnområden med hög säkerhet. Fina längdspår i vacker natur. Spännande utflykter som skotersafari, isfiske och långfärdsskridsko. Du kan välja att bo i fina stugor, vandrarhem eller på hotell.

Sevärdheter
Hör du till dem som vill upptäcka något extra på semester? Vill du bli berörd och inspirerad? Då är Vämland platsen för dig! Kultur, att odla och förädla är något värmlänningarna tagit fasta på. Värmland erbjuder ett rikt utbud av sevärdheter! Det är aldrig långt till nya upplevelser.

Aktiviteter i Värmland
Värmland har med sina tusentals sjöar, stora höjdskillnader, fem klimatzoner och sitt rika djurliv de bästa förutsättningar för olika naturaktiviteter. Här finns flera företag som gjort det möjligt för dig att komma rätt från början och de hjälper dig att uppleva äventyren under säkra förhållanden.
Välj bland mängder av aktiviteter.

Mat & Dryck
Det finns många möjligheter att äta gott i Värmland. Prova "nationalrätten" nävgröt med fläsk eller njut av vad skogens skafferi har att bjuda. Du kanske bara är ute efter en snabblunch på din favoritkrog eller vill du hellre gå på vinprovning?
Låt dig väl smaka av årstidens alla primörer.

Shopping
I Värmland ökar möjligheterna till shopping för varje dag som går. Vill du spendera en dag i ett stort affärscentra? Eller handla i vackra stadskärnor med specialaffärer? Är du nyfiken på gårdsbutiker och exklusiva affärer mitt ute på landsbygden? I Värmland hittar du allt detta och mycket till.

Karlstad
I Karlstad finns många möjligheter till att handla. Bergviks köpcenter strax väster om stan och Karlstads Centrum är två bra alternativ.
www.centrumkarlstad.se och www.bergvikkopcenter.se

Nöje
I Värmland älskar de evenemang, stora som små. Kom hit och delta i musikfestivaler, opera- och teaterföreställningar, dansgalor och tävlingar. De erbjuder många olika evenemang för alla åldrar.

Boende i Värmland
Hur du väljer att bo under semestern är högst personligt. Söker du ett rum för natten eller är du ute efter en bas att utgå från resten av semestern? Du kanske vill prova på att campa med barnen eller bo på en flotte?
I Värmland kan du bo på vandrarhem, i stugby eller camping, såväl som på förstklassigt hotell.

Fakta om länet
273 000 invånare.
17 586 kvadratkilometer
Granberget vid Höljes 701 meter över havet
Tossebergsklätten 342 meter över havet
10 513 sjöar
(Vänern, Fryken, Glafsfjorden)
Landskapsblomma: Skogsstjärna
Landskapsdjur: Varg
Landskapsfisk: Nors

Något du söker men som inte finns här? Använd sökmotorn!

Google


 

 

 

 

 


Copyright © 2006 Turistguide.net, Alla rättigheter förbehålles. Vi säljer inget utan länkar endast till aktuella företag.Vi använder oss av Cookies. Turistguide.net kan inte garantera att information om enskilda produkter är korrekt. Kontakta respektive arrangör/organisation för mer information. Kontakt: info@turistguide.net Startsida