Västergötland
Länsguider
Till startsidanStartsida

Till Länsguider
Västergötland

Städer i Landskapet
Alingsås
Borås
Falköping
Göteborg
Hjo
Lidköping
Lödöse
Mariestad
Mölndal
Skara
Skövde

Shopping
Dator & elektronik
Köp & sälj
Resor
Hotell
Researrangörer
Big Travel
Ving Sverige  

 

 

Turistguide Västergötland
Barockslottet Läckö markerar det historiska Väster- götland och ingen bör missa detta sagoslott med sin unika trädgård och fantastiska omgivningar. Västergötland är också Arn och medeltiden, vackra små städer och en pastoral natur som är ytterst njutbar alla tider på året.

I Västergötland ligger också Borås och Sjuhärad med en lång textil tradition, design i världsklass och riktigt bra shopping.

Sevärdheter
Megalitgravar är de äldsta byggnadsverken i Sverige som fortfarande finns kvar. Två tredjedelar av dessa finner man på Falbygden i Västergötland.

Museer: De flesta av länets museer är idag Upplevelserum som guidar oss i historia och framtid, kittlar fantasin, väcker känslor och lär oss nya saker på ett lustfyllt sätt.

Foto: Jennie LundBarockslottet Läckö
Barockslottet Läckö markerar det historiska Västergötland och ingen bör missa detta sago- slott med sin unika trädgård och fantastiska omgivningar. Väster- götland är också Arn och medeltiden, vackra små städer och en natur som är njutbar alla tider på året.

Liseberg
Liseberg erbjuder något för alla – attraktioner, mat, dryck och underhållning. Nyheter för i år är bl a barnkarusellen Cykelturen samt upplevelseattraktionen Evert Taubes Värld.

Skara Sommarland
Sveriges största vatten- och nöjespark bjuder på något för alla leksugna. Årets nyhet Skepp O´hoj är en en kul nyhet för alla som gillar kill i magen. Gå ombord, gunga iväg och känn suget.

Mat & Dryck
Det finns fantastiska möjligheter att låta smaklökarna kittlas ordentligt under en Västgötaresa. Ta njutningen av nyfångad och rökt sik som ett exempel. Den finns på många ställen utmed Vänerns strand.

Upplev allt från kockduller och kafferep till kräft- och skördefester. Träffa kändisar och provsmaka mat längs Göta kanal i juli.

Shopping
Satsa några dagar på det bästa du vet – shopping! Besök Tygriket, Gällstad, Borås, Rörstrand i Lidköping, möbelorten Tibro eller storstaden Göteborg med alla dess spännande butiker och stora varuhus. I alla hörn av Västsverige finns små och stora saker att se, uppleva och köpa. Och du har mängder av boendealternativ att välja på.

Boende
I Västergötland finns flera slott och herrgårdar att välja mellan. Sveriges yngsta jugendsslott, slott med engelsk park eller förstklassigt hotell i herrgårdsmiljö är bara några alternativ. Här finns också populära campingplatser, hotell och stugbyar.

Fakta från: www.vastergotland.com

Något du söker men som inte finns här? Använd sökmotorn!

Google


 

 


Copyright © 2006 Turistguide.net, Alla rättigheter förbehålles. Vi säljer inget utan länkar endast till aktuella företag.Vi använder oss av Cookies. Turistguide.net kan inte garantera att information om enskilda produkter är korrekt. Kontakta respektive arrangör/organisation för mer information. Kontakt: info@turistguide.net Startsida